Jak łatwo wybrać farbę do malowania ścian?
Jak łatwo wybrać farbę do malowania ścian?
Cześć, zastanawiam się, jak łatwo wybrać farbę do malowania ścian? Chodzi mi o to, że zdarzyło mi się coś takiego, że kupiłam farbę, która wyglądała idealnie w katalogu, a na ścianie zupełnie inaczej. Jak wybrać i nie wtopić?
"Miłość kpi sobie z rozsądku. I w tym jej urok i piękno."
- Bartosz_07
Re: Jak łatwo wybrać farbę do malowania ścian?
Wiadomo, że mokra farba i sucha farba wygląda zupełnie inaczej. Jak farba jest za ciemna, to zawsze możesz dodać trochę białej farby, to kolor się zmieni. Możesz też wybrać farbę bezpośrednio w miejscu, gdzie je mieszają, to będziesz mieć pewność, że to ten sam kolor.
"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."
- guzik_ilona
- martaasta09
Taak mi też! Kupiłam perłowy róż i na opakowaniu wyglądał idealnie. Poszłam właśnie do mieszalni farb, tak jak mówił kolega wyżej, ale i tak jakoś źle wybrałam. Okazało się, że farba w ogóle inaczej wyglądała niż na opakowaniu. Kolor na ścianie wcale nie był taki perłowy. Właśnie jak był mokry, to był idealny. Zmienił się, jak wysechł. Stracił zupełnie swój blask 

Porażka jest po prostu okazją, by spróbować ponownie, tym razem bardziej przemyślanie.
- guzik_ilona
- martaasta09
Jak miałam reklamować farbę, jak zobaczyłam, że coś jest z nią nie tak dopiero, jak pomalowałam cały pokój. Ściana mokra wyglądała super, ale jak wyschła, to dopiero ten kolor się zmienił i był zupełnie inny. Na szczęście to było jeszcze wtedy, jak wynajmowałam mieszkanie, więc i tak długo nie musiałam na niego patrzeć.
Porażka jest po prostu okazją, by spróbować ponownie, tym razem bardziej przemyślanie.
- Ula.Ginter
Słuchaj, mi się coś takiego zdarzyło! Haha To znaczy, zupełnie nie wiedziałam, jaki kolor chciałabym w pokoju. Kupiłam tyle różnych próbników, że za tę cenę mogłabym kupić z dwa wiadra farb. No cóż, niezdecydowani tak mają. W końcu i tak kupiłam zupełnie inny kolor! haha Ale trafiłam idealnie na szczęście!
Nic się nie da zmienić: statystycznie wypada jedna śmierć na jednego człowieka.
Wiesz co, czytałam bardzo fajny artykuł, o wybierze kolorów, ale nie mogę teraz znaleźć tego wpisu. Może poczytaj sobie o wyborze kolorów na jakimś blogu wnętrzarskim?
Ostatnio zmieniony czw maja 11, 2023 5:32 am przez barbara86, łącznie zmieniany 1 raz.
O dzięki! Nie wiedziałam o takich próbnikach! Myślałam, że trzeba kupić od razu całą farbę, żeby wypróbować. Muszę poszukać w budowlanym, jak będę kolejnym razem. Dzięki wielkie, bardzo mi pomogliście.
- szymek_lewicki
Spoko, nie ma sprawy. Nie zamykajcie tematu, bo ciekawy 

Kto szuka, ten najczęściej coś znajduje, niestety czasem zgoła nie to, czego mu potrzeba.
Jasne