Cześć Kochani, liczę na waszą pomoc Temat jest taki. Razem z mężem kupiliśmy swoje pierwsze własne mieszkanie i jesteśmy na etapie planowania wystroju. Styl już mniej więcej mam wybrany, ale bardziej chodzi mi o rzeczy praktyczne. Bo widzicie, ja mam strasznie dużo ubrań XD Nawet jak na kobitkę, hehe. No i wiecie, problem jest taki, że chciałabym mieć taką garderobę, jak wszędzie widzi się na insta, czy pintereście. Mam zapisane bardzo dużo postów, zdjęć i inspiracji, ale wiecie jak to jest. Na zdjęciach coś może wyglądać pięknie, a w praktyce jest tragiczne w użytkowaniu...
Właśnie dlatego mam do was pytanie. Jak mieścicie swoje ubrania w szafie? Macie jakieś sprawdzone rozwiązania, czy np. układacie je jakoś specjalnie?? A może macie własną garderobę na takie rzeczy? Nie wiem, czy warto poświęcić całkowicie metraż jednego pokoju na zorganizowanie garderoby, czy to nie będzie marnotrawstwo miejsca. Rozumiecie Dajcie znać, jak to u was wygląda, może znajdę jakąś ciekawą inspirację Dzięki z góry
Garderoba - szukam inspiracji
- Ula.Ginter
Garderoba - szukam inspiracji
Nic się nie da zmienić: statystycznie wypada jedna śmierć na jednego człowieka.
- guzik_ilona
Re: Garderoba - szukam inspiracji
Witam forumowiczkę.
Moja kolekcja ubrań niestety nie jest zbyt pokaźna i rozbudowana, więc niewiele mogę tu pomóc. Sama jestem zwolenniczką garderoby kapsułowej i cenię sobie minimalizm. Może właśnie dlatego nie mam problemu z przechowywaniem Dla mnie to też taki komfort, że mogę swobodnie przechowywać wszystkie ubrania na wieszakach w szafie w sypialni i nie muszę gospodarować na to specjalnego pomieszczenia. No i wszystko mam idealnie wyprasowane. Nie wyobrażam sobie prasowania w pośpiechu przed wyjściem z domu... Ale kto co woli. Pozdrawiam
Moja kolekcja ubrań niestety nie jest zbyt pokaźna i rozbudowana, więc niewiele mogę tu pomóc. Sama jestem zwolenniczką garderoby kapsułowej i cenię sobie minimalizm. Może właśnie dlatego nie mam problemu z przechowywaniem Dla mnie to też taki komfort, że mogę swobodnie przechowywać wszystkie ubrania na wieszakach w szafie w sypialni i nie muszę gospodarować na to specjalnego pomieszczenia. No i wszystko mam idealnie wyprasowane. Nie wyobrażam sobie prasowania w pośpiechu przed wyjściem z domu... Ale kto co woli. Pozdrawiam
Uwielbiam koty.
Witam,
ja z żoną miałem podobny problem. Niestety moja uwielbia przebierać w szmatkach i często znosi do domu kolejne - nie sposob było ją od tego odwieść i z czasem zaczeło brakować miejsca w szafach. Wtedy zdecydowałem się postawić na garderobę robioną na wymiar. Co prawda całość trochę kosztowała, ale wygląda w sypialni naprawdę estetycznie i mieści wszystkie ubrania bezproblemowo. Polecam zainteresować się właśnie takim rozwiązaniem
ja z żoną miałem podobny problem. Niestety moja uwielbia przebierać w szmatkach i często znosi do domu kolejne - nie sposob było ją od tego odwieść i z czasem zaczeło brakować miejsca w szafach. Wtedy zdecydowałem się postawić na garderobę robioną na wymiar. Co prawda całość trochę kosztowała, ale wygląda w sypialni naprawdę estetycznie i mieści wszystkie ubrania bezproblemowo. Polecam zainteresować się właśnie takim rozwiązaniem
Budowa domu, który nie ma fundamentów to jak rodzina, w której nie ma miłości.
Haha, Slaw34 znowu Pan? Takie stereotypowe myślenie doprowadza mnie do szału
Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz, co Ci się trafi.
- ZosiaSamosia889
Zdecydowanie proponuję postawić na tradycyjną szafę. Z mojego doświadczenia mówię, że meble robione na wymiar nie są najlepszym pomysłem.. Pierwsze lepsze przemeblowanie i od razu jest problem, bo masz ograniczone pole manewru. Wolę meble, które mnie nie ograniczają w żaden sposób. W końcu zawsze może mi się wystrój odwidzieć
To, czego boimy się najbardziej, jest z reguły tym, co właśnie powinniśmy zrobić.
Ja polecam rozejrzeć się po sklepach internetowych i tam poszukać inspiracji. Bo to co widzimy na zdjęciach, czy w katalogach, a meble solo, to zupełnie inne rzeczy. Ja zawsze wybierałam meble własnie przeglądając oferty, bo sklepy często pokazują i samodzielny mebel, i przykładową inspirację więc możesz sobie łatwo wyobrazić, jak to będzie prezentowało się u Ciebie. Jak idziesz do sklepu stacjonarnego, to wszystkie meble stoją ustawione na sobie i tu już wyobraźnia nie poszaleje
a swoją drogą, to jestem bardzo zadowolona ze swojej szafy i mogę ją śmiało polecić, bo mam ją już wiele lat i super mi się sprawdza. Kupiłam ją własnie w sklepie internetowym i bardzo polecam. Jakbyś chciała, to mogę podesłać Ci link na priv
a swoją drogą, to jestem bardzo zadowolona ze swojej szafy i mogę ją śmiało polecić, bo mam ją już wiele lat i super mi się sprawdza. Kupiłam ją własnie w sklepie internetowym i bardzo polecam. Jakbyś chciała, to mogę podesłać Ci link na priv
Prosimy o link tutaj, sama też się chętnie dowiem, bo właśnie szukam mebli do sypialni
Jestem na tym forum nie bez powodu! )
- KokoszkaP23
Ja od siebie zdecydowanie polecam szafy przesuwne z lustrem. Nie wyobrażam sobie dzisiaj mieć szafy z gołym frontem. Lustro musi być!! Można szybko przejrzeć się podczas przymierzania ciuszków Dla mnie must have
Omnia vincit amor et nos cedamus amori
Pamiętajcie tylko, że każdemu podoba sie co innego, więc pewnie nie każdy będzie tak samo zadowolony. Natomiast ja jestem zadowolona, bo wszystko szybko przysłali i widać, że solidna, a nie jak te wszystkie sieciówkowe . Zdjęcia mogę wysłać na priv jakby co
- Anielka96.85
Jak masz duży dom, to garderoba jest ciekawym pomysłem. Mi natomiast szkoda by było miejsca, bo to zawsze osobny pokój, który można fajnie zagospodarować...
"To, czego boimy się najbardziej, jest z reguły tym, co właśnie powinniśmy zrobić. "
- Bulmowski.Grzegorz
my z dziewczyną mamy garderobe na wymiar i zrobilismy ja w korytarzu, bo ma dosc spory metraz. szczerze to troche zalujemy, bo teraz nie mozna juz nic zmienic, a fajnie by bylo czasem odwiezyc pomieszczneie chociaz, czy cos
To, co mówię jest najważniejsze!
- Ula.Ginter
Bulmowski.Grzegorz no tak, kto mógł wiedzieć, że nie sprawdzi się na dłuższą metę.. Właśnie dlatego staram się jakoś to zaplanować, i wybrać w miarę neutralne meble, które będę mogła w razie co wymienić
barbara86 dziękuję za link, na pewno sobie zerknę w wolnej chwili
barbara86 dziękuję za link, na pewno sobie zerknę w wolnej chwili
- martaasta09
Witam,
myślę że wybór szafy nie jest łatwą decyzją i lepiej skupić się na własnych potrzebach, zamiast szukać rozwiązania u innych... W końcu często jest tak, że to co sprawdziło się u jednej osoby, u drugiej wcale nie musi... Jak pani ma tak dużo ubrań, to polecam zrobić przegląd szafy i oddać potrzebującym... Kobiety często mają tak, że mają dużo rzeczy i nie wiedzą co z nimi zrobić. Dopiero po takim generalnym porządku można faktycznie sprawdzić, co jest nam potrzebne i wtedy szukać rozwiązania. Pozdrawiam
myślę że wybór szafy nie jest łatwą decyzją i lepiej skupić się na własnych potrzebach, zamiast szukać rozwiązania u innych... W końcu często jest tak, że to co sprawdziło się u jednej osoby, u drugiej wcale nie musi... Jak pani ma tak dużo ubrań, to polecam zrobić przegląd szafy i oddać potrzebującym... Kobiety często mają tak, że mają dużo rzeczy i nie wiedzą co z nimi zrobić. Dopiero po takim generalnym porządku można faktycznie sprawdzić, co jest nam potrzebne i wtedy szukać rozwiązania. Pozdrawiam
Porażka jest po prostu okazją, by spróbować ponownie, tym razem bardziej przemyślanie.
- Ula.Ginter
Może być tak, jak pani mówi chyba faktycznie najpierw zacznę od przeglądu szafy, a później pomyślę nad zakupem mebla. Natomiast jak tak przeczytałam wasze opinie, to myślę sobie, że taka wolnostojąca może być faktycznie lepszym rozwiązaniem. Ja jednak lubię eksperymentować z wystrojem i całkiem możliwe, że za kilka lat będę chciała wszystko pozmieniać. Nie ma co się wiązać w takiej sytuacji. Dzięki za pomoc i do następnego!
Zamykam wątek
Zamykam wątek