Cześć
W domu mam jeszcze stary piec węglowy. Teraz jest okazja, żeby dostać dofinansowanie na nowy piec, więc razem z mężem postanowiliśmy się skusić na coś energooszczędnego
Macie jakieś pomysły? Co będzie najlepsze dla domu jednorodzinnego z kuchnią. łazienką i trzema pokojami?
Wymiana pieca
Wymiana pieca
Życia nie należy brać zawsze tak śmiertelnie poważnie, inaczej nie jest godne tego, aby je przeżyć.
- Ula.Ginter
Re: Wymiana pieca
Hej!
My też wymienialiśmy piec i dostaliśmy dofinansowanie z rządowego programu - czyste powietrze. Z tym że nie wybierasz sobie pieca, który chcesz. Musi on spełniać kryteria tego programu. My z mężem się na tym nie znamy i nam doradzili (właściwie to wybrali za nas ) ale nie narzekamy - tak naprawdę, to jestem zadowolona z takiego obrotu spraw
My też wymienialiśmy piec i dostaliśmy dofinansowanie z rządowego programu - czyste powietrze. Z tym że nie wybierasz sobie pieca, który chcesz. Musi on spełniać kryteria tego programu. My z mężem się na tym nie znamy i nam doradzili (właściwie to wybrali za nas ) ale nie narzekamy - tak naprawdę, to jestem zadowolona z takiego obrotu spraw
Nic się nie da zmienić: statystycznie wypada jedna śmierć na jednego człowieka.
- szymek_lewicki
Też nie ma co się zbytnio nakręcać - warunki programu spełnia praktycznie każdy nowy piec. Musielibyście wybrać jakiegoś starego smoka, żeby wam nie przyznali dofinansowania
A tak serio, to polecam poszperać sobie trochę w ofertach na kotły Junkers albo Buderus - te są energooszczędne i wydajne.
A tak serio, to polecam poszperać sobie trochę w ofertach na kotły Junkers albo Buderus - te są energooszczędne i wydajne.
Kto szuka, ten najczęściej coś znajduje, niestety czasem zgoła nie to, czego mu potrzeba.
Kupiłem swój (Buderus ). Serdecznie polecam, bo to już 6 miesiąc i do tej pory nie miałem okazji do ponarzekania.
Jestem na tym forum nie bez powodu! )
- Bartosz_07
Dokładnie tak jak powiedział matov - sprawdź sobie SiB, polecam kotły gazowe Buderus - sam mam taki w domu. Serwisowanie nie jest drogie, do tej pory nie miałem żadnych problemów. Warto za to wspomnieć o rachunkach za prąd, bo są nieporównywalnie mniejsze. Nowy kocioł kupiłem z dofinansowaniem i teraz jeszcze mniejsze rachunku - szybko sie zwraca
"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."
- Bulmowski.Grzegorz
Hejka, tak sobie przeglądam te kotły i mam jedno poważne pytanie Czy ja sam będę musiał ten piec/kociołek dowieźć i zamontować? Jak kupowaliście, to musieliście za to dodatkowo zapłacić? Czy kwestie konserwacyjne są drogie?
To, co mówię jest najważniejsze!
- Anielka96.85
Cześć,
w moim przypadku było to tak, że zamówiłam właśnie w SIB no i nie miałam żadnych problemów. Panowie wnieśli, zamontowali i wszystko podłączyli. Ja po prostu stałam i czekałam Ale panowie się szybko uwinęli. Nie płaciłam dodatkowo za te usługi, więc ogromny plus dla SIB
w moim przypadku było to tak, że zamówiłam właśnie w SIB no i nie miałam żadnych problemów. Panowie wnieśli, zamontowali i wszystko podłączyli. Ja po prostu stałam i czekałam Ale panowie się szybko uwinęli. Nie płaciłam dodatkowo za te usługi, więc ogromny plus dla SIB
"To, czego boimy się najbardziej, jest z reguły tym, co właśnie powinniśmy zrobić. "
Polska dostaje dofinansowanie z UE na wymianę pieca na nowy, bo to wszystko jest w ramach programu UE. Chodzi o ograniczenie zanieczyszczeń i jestem jak najbardziej na tak.Powiem więcej, powinny być kary dla tych, którzy eksploatują stare, przedpotopowe piece, które dymią bardziej niż Smok Wawelski
Budowa domu, który nie ma fundamentów to jak rodzina, w której nie ma miłości.
- KokoszkaP23
Sama mam w domu kocioł wiszący dwufunkcyjny i złego słowa o nim nie powiem. Kultura pracy na bardzo wysokim poziomie i praktycznie 0 awarii. Komora spalania jest zamknięta, ale nie wiem, czy to ma większe znaczenie. Pamiętaj tylko, żeby wybierać kocioł kondensacyjny, bo taki jest bardziej oszczędny
Omnia vincit amor et nos cedamus amori