Jaka maska przy dużej ilości pyłu?

Awatar użytkownika
Bulmowski.Grzegorz

Jaka maska przy dużej ilości pyłu?

pt lip 12, 2024 6:29 am

Cześć wszystkim, zaczynam intensywniej pracować z materiałami, które generują dużo odprysków i pyłów, zwłaszcza podczas cięcia i szlifowania. Chciałbym jednak trochę zadbać o swoje zdrowie i zastanawiam się, jakie maski najlepiej chronią przed tego typu rzeczami? Jakie modele polecacie, które są wygodne i jednocześnie skuteczne? Posiadam zwykłą półmaskę przeciwpyłowa i zastanawiam się czy wystarczy. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie!
To, co mówię jest najważniejsze!

Awatar użytkownika
guzik_ilona

Re: Jaka maska przy dużej ilości pyłu?

pt lip 12, 2024 8:34 am

Wydaję mi się że taka półmaska w zupełności wystarczy do prostszych robót, sama z takiej często korzystam, dużo zależy od tego ile wytwarza sie tego pyłu, jeżeli w naprawdę ogromnych ilościach może jednak warto zainwestować w jakiś lepszy sprzęt?
Uwielbiam koty.

Awatar użytkownika
Aleksy92

pn lip 22, 2024 6:50 am

hej
bardzo dużo dobrego słyszałem o maskach z tego sklepu: https://romexbhp.pl/334-maski-do-oprysku
i fatycznie kupiłem i teraz jestem mega zadowolony, bo nie wydałem milionów i dostałem bardzo szybko paczkę z wysokiej jakości sprzętem. Mam już od pół roku i powiem Ci, że ten zakup był dla mnie trafiony

Jeśli interesuje cie wysoki poziom filtracji i ochrony to dobrze zainwestować w sprawdzone maski - tam sa nawet pełne maski z ochroną na oczy, więc masz pełen wybór, a jednak taka z osłoną na oczy zdecydowanie będzie lepiej chronić, bo przez śluzówkę oka dużo toksyn może wlecieć
Jestem jak kot - zawsze spadam na cztery łapy

Awatar użytkownika
a.tracz

pn lip 22, 2024 10:47 am

Jak zaczynasz się bawić z takimi materiałami to NIE OSZCZĘDZAJ!!!!

Kup koniecznie jakąś dobrą, żebyś nie przypłacił tego zdrowiem. Słyszałam, że nawet osoby, które pracuja z żywicą to muszą uważać, bo też jest toksyczna :oops: BEZPIECZEŃSTWO JEST NAJWAŻNIEJSZE

A jak sobie rozwlisz zdrowie to potem nie bedziesz mógł pracowac
Twój dom może ci zastąpić cały świat. Cały świat nigdy nie zastąpi ci domu - najprawdziwsza prawda!

ODPOWIEDZ